[error-SH-searchBar()]
Th. M. (Theo) Briggeman

Wij zijn specialisten in arbeidsrecht, huurrecht en (jeugd)strafrecht en zoeken samen met u naar de juiste oplossing

Waar mogen wij u mee van dienst zijn?

Th. M. (Theo) Briggeman

Th. M. (Theo) Briggeman

De ‘roots’ van Theo liggen in Zuid-Holland. Theo is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in de richtingen Staatsrecht, Privaatrecht en Sociaal Recht. Theo heeft na zijn studie voor verschillende juridische dienstverleners gewerkt, zowel als jurist als later in de functie van directeur.

In zijn werk als advocaat komen zijn ervaring, veelzijdigheid en betrokkenheid goed van pas. Theo weet met succes de rechtsgebieden strafrecht (ook rechtsbijstand aan slachtoffers), arbeidsrecht en huurrecht met elkaar te combineren. Hij denkt daarom niet in oplossingen op één bepaald rechtsterrein en schaakt niet op één bord. In het zoeken naar oplossingen is hij creatief en constructief. Als er gestreden moet worden staat Theo zijn mannetje, zoals een verdediger op het voetbalveld. In de rechtszaal gaat hij geen wederpartij uit de weg, gaat pal voor zijn cliënt staan en onderhandelt hij, waar nodig, op het scherpst van de snede.

Theo is lid van de Vereniging Nederlandse Arbeidsrecht Advocaten (VAAN), de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrechtadvocaten (VRAA), de Vereniging Arbeidsrecht en de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Strafrecht.

In 2011 heeft Theo de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) succesvol afgerond. In 2015 heeft hij de Basisopleiding Slachtoffer- en Letselzaken gevolgd.

Theo Briggeman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.