Onze medewerkers

 • Th. M. (Theo) Briggeman

  Th. M. (Theo) Briggeman

  De ‘roots’ van Theo liggen in Zuid-Holland. Theo is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in de richtingen Staatsrecht, Privaatrecht en Sociaal Recht. Theo heeft na zijn studie voor verschillende juridische dienstverleners gewerkt, zowel als jurist als later in de functie van directeur.

  In zijn werk als advocaat komen zijn ervaring, veelzijdigheid en betrokkenheid goed van pas. Theo weet met succes de rechtsgebieden strafrecht (ook rechtsbijstand aan slachtoffers), arbeidsrecht en huurrecht met elkaar te combineren. Hij denkt daarom niet in oplossingen op één bepaald rechtsterrein en schaakt niet op één bord. In het zoeken naar oplossingen is hij creatief en constructief. Als er gestreden moet worden staat Theo zijn mannetje, zoals een verdediger op het voetbalveld. In de rechtszaal gaat hij geen wederpartij uit de weg, gaat pal voor zijn cliënt staan en onderhandelt hij, waar nodig, op het scherpst van de snede.

  Theo is lid van de Vereniging Nederlandse Arbeidsrecht Advocaten (VAAN), de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrechtadvocaten (VRAA), de Vereniging Arbeidsrecht en de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Strafrecht.

  In 2011 heeft Theo de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) succesvol afgerond. In 2015 heeft hij de Basisopleiding Slachtoffer- en Letselzaken gevolgd.

 • R.L.I. (Richard) Jansen

  Hoewel oorspronkelijk geboren en getogen in West-Brabant heeft Richard zijn plaats in de regio Dordrecht-Rotterdam al geruime tijd gevonden. Tijdens zijn studie Nederlands Recht met accent Strafrecht aan de Universiteit van Tilburg heeft Richard eerst stage gelopen bij een gespecialiseerd strafrechtkantoor te Breda. Na zijn ‘cum laude’ afgeronde studie heeft hij de overstap gemaakt naar Rotterdam waar hem de eerste fijne kneepjes van het strafrecht zijn bijgebracht. In Dordrecht heeft hij vervolgens zijn eigen strafrechtpraktijk kunnen opbouwen. Richard staat zowel verdachten als slachtoffers van strafbare feiten bij.

  Wanneer de cliënt zijn/haar vertrouwen in hem heeft uitgesproken en de behartiging van de zaak aan hem heeft toevertrouwd, zal Richard zich voor de volle 100% inzetten voor de beste oplossing: alleen het beste is goed genoeg. Hij houdt te allen tijde oog voor de belangen van de cliënt en diens sociale achtergrond. Dat staat voorop. Evenals reële verwachtingen scheppen.

  Zijn voorliefde voor sport en de daarbij behorende heroïsche verhalen hebben hem geleerd altijd te blijven geloven in het goede resultaat, daarvoor hard te willen vechten en doorzettingsvermogen te tonen.

  Richard is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (NVSA), Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA) en de Stichting Mens en Strafrecht (MENS).

  In 2017 heeft hij de Opleiding Specialisatie Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht gevolgd, waardoor hij zich strafrechtspecialist mag noemen.

  In 2015 heeft hij de Leergang Strafrechtelijk bewijsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam gevolgd.

  In 2014 heeft hij de Compacte Basisopleiding Letsel- en slachtofferzaken in het strafproces gevolgd.

 • J. (Jessica) van Wingerden

  Jessica is per 3 februari 2017 advocaat op ons kantoor. Daarvoor is zij ruim een half jaar als juridisch medewerkster bij Briggeman & Jansen Advocaten werkzaam geweest. Jessica heeft haar bachelor Rechtsgeleerdheid in 2013 behaald aan de Universiteit Utrecht. Haar masteropleiding Strafrecht (2015), alsook haar masteropleiding Forensica, Criminologie en Rechtspleging (2016) heeft zij behaald aan de Universiteit Maastricht.

  Haar analytische vaardigheden - o.a. opgedaan door haar werkzaamheden bij Stichting Rechtswinkel Dordrecht - komen in haar werk als advocaat goed van pas. Jessica is erop gebrand alle mogelijke verweren in ieder dossier (groot of klein, eenvoudig of ingewikkeld) op te sporen om zo het ultieme resultaat voor de cliënt te kunnen bereiken. Haar kennis en ervaring opgedaan middels een kortstondig dienstverband bij het Openbaar Ministerie kan zij daarbij eveneens inzetten om de verdachte cliënt zo goed mogelijk voor te bereiden in iedere strafrechtelijke procedure.

  Jessica heeft een voorliefde voor muziek, reizen en het strafrecht. Zij zal zich met name bezighouden met de algemene strafrechtpraktijk.  

 • Z.N. (Zahraa) Aliar

  Z.N. (Zahraa) Aliar

  Zahraa is sinds 15 februari 2019 advocaat bij Briggeman en Jansen Advocaten. Zij heeft haar bacheloropleiding en haar masteropleidingen Straf- en Strafprocesrecht (2011) en Civiel recht (2012) behaald aan de Universiteit Leiden.

  Na haar studie heeft zij praktijkervaring opgedaan bij verschillende overheidsinstellingen en juridische dienstverleners. Zij is hoofdzakelijk werkzaam geweest binnen het civiel recht, met name het arbeidsrecht en het huurrecht. Hierdoor heeft zij zich kunnen ontwikkelen tot een jurist met een brede en diepe kennis van het recht en beschikt zij over uitstekende vaardigheden.

  Zahraa is rechten gaan studeren, omdat zij graag mensen wil helpen met hun juridische geschillen. De belangen van haar cliënten staan altijd voorop. In haar streven naar de best mogelijke oplossingen komen haar stressbestendigheid, besluitvaardigheid, klant- en resultaatgerichtheid, mede opgedaan door haar praktijkervaring en sportcarrière in Taekwon-Do, goed van pas.